Blog

Vijf voordelen van Dode Zeezout

Wanneer je op zoek bent naar natuurlijke oplossingen om verlichting te vinden voor je huidproblemen, probeer dan eens een bad met dode zeezout. Dode Zeezout staat bekend om zijn unieke samenstelling en mineralen, die talrijke voordelen bieden voor de huid. Ik laat je graag weten waarom het de moeite waard is om het eens te proberen. Ik had tijdens mijn hersteljaren zeker niet zonder gekund!

  1. Vijf belangrijke voordelen van Dode Zeezout

1. Hydrateert en verzacht

Dode Zeezout bevat een hoog gehalte aan mineralen, waaronder magnesium, kalium en calcium. Deze mineralen hebben hydraterende eigenschappen die kunnen helpen om vocht in de huid vast te houden. Door een bad met Dode Zeezout te nemen, kan de huid worden gehydrateerd en verzacht, waardoor droogheid en schilfering verminderd.

2. Vermindert ontstekingen:

De mineralen in Dode Zeezout hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen. Het nemen van een bad met Dode Zeezout kan helpen om de ontstekingen te verminderen, waardoor symptomen zoals roodheid, jeuk en irritatie worden verlicht.

3. Exfolieert en vernieuwt

Dode Zeezout heeft een licht exfoliërend effect, wat betekent dat het dode huidcellen voorzichtig kan verwijderen en de huid kan vernieuwen. Door regelmatig een bad met Dode Zeezout te nemen, kan de huid gladder en zachter worden.

4. Verlicht jeuk en irritatie:

Niets zo vervelend als een jeukende en geïrriteerde huid. Deze klachten kunnen zelfs voor slapeloze nachten zorgen. Dode Zeezout kan helpen om deze symptomen te verlichten. De mineralen en zouten in het zout hebben een kalmerend effect op de huid, waardoor jeuk wordt verminderd en de huid tot rust komt. Een ontspannend bad met Dode Zeezout kan dus een rustgevend effect hebben op de geïrriteerde huid.

5. Ontspant en vermindert stress:

Naast de specifieke voordelen voor de huid, is het nemen van een bad met Dode Zeezout ook simpelweg een rustmoment. Het was voor mij in erge tijden, het enige moment waarop ik even geen pijn of jeuk hoefde te voelen. Ik geloof dat het daardoor ook nog eens een positief effect kan hebben op de geestelijke gezondheid. Het warme water en de ontspannende eigenschappen van het zout kunnen stress verminderen en het lichaam en hoofd even tot rust brengen.

Conclusie:

Als je last hebt van een droge, schilferige en rode huid is het zeker de moeite om te proberen. Kies Dode zeezout voor in bad en geen ‘standaard’ badzout. Deze verschillen beduidend in de gehaltes aan mineralen. Echter blijkt een kwalitatief goed product kopen nog niet zo simpel. Er zijn tal van aanbieders en daarbij ook flinke prijsverschillen. Lees daar alles over in deze blog. Wij hebben daarom achterhaald welke leveranciers dit zout importeren uit Jordanië en zijn ons gaan verdiepen in de concentratie van het magnesium en natrium in het aangeboden zout. Inmiddels hebben wij de juiste bron gevonden voor 100% pure Dode zeezout met een hoog gehalte aan magnesium! Dit zout is verkrijgbaar in 1, 5 of 25 kg en vind je in de shop.

Voor mij werkte deze badjes helend en kalmeren. Ook nu ga ik nog steeds meerdere keren per week in een zoutbad. Maar wat voor mij werkt, hoeft niet hetzelfde bij een ander te werken natuurlijk. Er zijn ook ervaringen bekend, waarbij de huid geheel droog wordt gehouden om de hydratatie van binnenuit te stimuleren. Bij deze No Moisture Treatment maak je de huid zo min mogelijk nat. Als je deze methode volgt, ga je dus niet uitgebreid in bad.