Zonnig kwarktaartje

dessert
10-min

Dit zomerse taartje is een perfecte vervanger voor de standaard kwarktaart. Variëren met smaak kan natuurlijk! Ik heb voor dit taartje gekozen voor een frisse exotische smaak door gebruik te maken van mango, sinaasappel en een vleugje citroen!

Recept

ZONNIG KWARKTAARTJE

Wat heb je nodig:
Bodem

  • 50 gram wortel
  • 30 gram (glutenvrije) havermout
  • 20 gram (glutenvrije) havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 20 gram amandelen
  • 20 gram gedroogde appelblokjes/fijngesneden mangosnippers
  • 1 ei
  • 1 el maple syrup

Kwarktaart laag

  • 300 gram kokosyoghurt
  • 3 blaadjes gelatine/of 8-9 gram agar agar
  • 1 el maple syrup
  • 1 kleine mango (gepureerd)
  • 0,5 tl citroenrasp (biologisch!)
  • 1 tl vanille

Hoe maak je het:

1) Begin met het maken van de bodem, dat kun je gerust al een dag van te voren of eerder op de dag doen. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een klein taartvormpje met bakpapier of vet deze heel goed in.

2) Rasp de wortel, had de amandelen en de appelstukjes/mango in kleine stukjes.

3) Roer het ei met de wortel, havermout, havermeel, zout, kaneel en het bakpoeder door elkaar. Schep als laatste de gehakte amandelen en het gedroogde fruit door het beslag.

4) Verdeel het beslag over de taartvorm en bak je bodem in 12 a 15 minuten af. Let op: laat de bodem helemaal afkoelen voordat je verder gaat.

5) Week de gelatine volgens de verpakking, of bereid de agar agar met 50 ml water

6) Meng de maple syrup en vanille door de kokosyoghurt. Voeg de gepureerde mango toe en rasp een beetje citroenschil er doorheen. Proef of je de yoghurt zoet genoeg voelt en voeg anders nog wat zoetmiddel toe.

7) Roer de klaargemaakte gelatine/agar agar door de yoghurt en verdeel over de twee springvormpjes. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat het taartje opstijven.

8) Kies jouw favoriete toppings en garneer daar jouw taartje mee.

Eet smakelijk!