Zeebrasem uit de oven

hoofdgerecht
30-min

Witvissen, zoals zeebrasem zijn een goede bron van eiwitten, omega-3 vetzuren en vitamine D. Omega-3 vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking en kunnen helpen om de huid te kalmeren en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine D speelt een belangrijke rol in de gezondheid van de huid en kan bijdragen aan een gezonde en stralende huid. Een hele vis bereid uit de oven is niet alleen een prachtig gezicht, het is ook nog eens een vrij eenvoudige maaltijd.

Recept

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 zeebrasems, schoongemaakt en ontschubd
  • 2 citroenen
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de citroenen in dunne plakjes en leg deze in de ovenschaal.
  3. Doe de knoflook, tijm, peterselie en olijfolie in een kom en meng goed door elkaar.
  4. Snijd de zeebrasems in de lengte in tot aan de ruggengraat, zodat je twee filets hebt.
  5. Bestrooi de zeebrasems met zout en peper en wrijf ze in met het olijfolie-mengsel. Leg de zeebrasems op de plakjes citroen in de ovenschaal en bedek ze met de rest van het olijfolie-mengsel.
  6. Bak de zeebrasems ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gaar zijn.
  7. Serveer de zeebrasems met de plakjes citroen en eventueel nog wat extra kruiden.

Tip: lekker met een frisse salade en wat olijven.