Supermakkelijke havermoutkoekjes

tussendoortje
30-min

Heerlijk een koekje op z’n tijd! Alleen zijn de meeste koekjes uit de supermarkt geen goede keuze en dragen ze niet bij aan een gezonde leefstijl. Koekjes met veel suiker en gluten bevatten vaak geraffineerde ingrediënten, zoals witte bloem en bewerkte oliën. Deze ingrediënten hebben weinig voedingswaarde en kunnen leiden tot ontstekingen en andere gezondheidsproblemen als ze regelmatig worden geconsumeerd. Zelfgemaakte havermoutkoekjes zijn een gezond alternatief!

Recept

Wat heb je nodig? (een trommeltje vol)

  • 2 rijpe bananen
  • 1 kopje havermout (glutenvrij)
  • 1/4 kopje rozijnen
  • 1/4 kopje gehakte noten (bijvoorbeeld walnoten of amandelen)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Prak de bananen in een kom tot een gladde massa.
  3. Voeg de havermout, rozijnen, gehakte noten, vanille-extract en kaneel toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  4. Schep met een lepel kleine bolletjes van het mengsel op de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de bolletjes zit, want ze zullen tijdens het bakken iets uitlopen.
  5. Bak de koekjes gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat de koekjes enkele minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om verder af te koelen.