Smakelijke pompoenwafels

dessert
30-min

Dit heerlijke recept is voor 3-4 glutenvrije wafels. Ik gebruik een hele pompoen, waarmee ik drie extra porties kan maken. Dat betekent dat in onderstaande ingrediënten maal vier gebruik. De extra porties vries ik in voor een later moment.

Recept

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 125 gr pompoenblokjes (diepvries of vers)
  • 50 gr glutenvrij havermout, gemalen tot meel
  • 50 gr boekweitmeel
  • 2 eieren of kies een ei-vervanger
  • 100 ml plantaardige melk (zoals amandelmelk)
  • 1 el vanille-extract (zonder alcohol)
  • 2 tl kaneel of koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • kokosolie

Voor de topping:

  • 1 el ahornsiroop
  • snuf kaneel
  • vruchten en noten naar wens

Zo ga je te werk:

  1. Stoom of kook de blokjes pompoen gaar in ongeveer 15-20 minuten. De pompoen schillen hoeft niet, deze wordt zacht en pureer je gewoon mee.
  2. Maal de havermout dan eerst fijn in je keukenmachine. Voeg hieraan de boekweitmeel, de eieren, de pompoenpuree, het vanille-extract en de plantaardige melk toe. Mix deze ingrediënten goed door elkaar.
  3. Zet ondertussen het wafelijzer vast aan om op te warmen.
  4. Doe nu een snufje zout, de kaneelpoeder (of koekkruiden) en de bakpoeder bij het beslag.
  5. Mix nog even goed en giet het beslag vervolgens over in een beslagkom waarmee je makkelijk kunt schenken.
  6. Vet het wafelijzer met een kwastje in met een beetje kokosolie.
  7. Giet het beslag vervolgens voorzichtig in je wafelijzer. Let erop dat je het beslag goed verdeelt.
  8. Ik bak mijn havermout wafels in mijn wafelijzer in iets meer dan 3 minuten goudbruin. Dit verschilt natuurlijk per wafelijzer, dus kijk tussendoor even voorzichtig hoe het met je wafels gaat.
  9. Heerlijk met een beetje ahornsiroop, appels met kaneel, bosbessen, walnoten. Eigenlijk kun je er eindeloos mee variëren!Tip: Maak je er een dessert van, serveer er dan een bolletje zelfgemaakte bananenijs bij.Extra tip: ik gebruik een keramisch wafelijzer van Breville. Deze is teflonvrij en heeft een keramische anti-aanbaklaag. Keramische coatings kunnen erg hoge temperaturen aan zonder giftige dampen af te geven, zoals wel gebeurt bij teflon.(Bron: eatpurelove.nl)