Pompoenkoekjes

overig
20-min

Deze heerlijke koekjes zijn een groot succes thuis. En gemaakt van pompoen dus ook nog eens super gezond. Pompoen zit vol vitamines en mineralen die je weerstand een boost geven. Om precies te zijn: vitamine A, C en E, foliumzuur en ijzer. Al deze voedingstoffen helpen om je natuurlijke afweer te versterken!

Recept

Wat heb je nodig?
voor 20/25 stuks
(bron: Health for Wealth)

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 100 gram havermout
  • 8 Medjoul dadels
  • 150 gram amandelmeel
  • 60 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 4 theelepels koek en speculaaskruiden
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 reep pure chocolade
  • Handje pecannoten

 

Zo ga je te werk:

1) Kook de blokjes pompoen gaar in ongeveer 10-15 minuten in een pan met water
2) Maal de havermout fijn in de keukenmachine of in de koffiemolen en snijd de dadels fijn.
3) Giet de pompoen af en maal het helemaal fijn in de keukenmachine.
4) Verwarm de oven voor op 180 graden
5) Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade en pecannoten, in een mengkom en kneed hier een mooi deeg van.
Als het deeg te nat is kun je wat extra havermout en/of kokosrasp toevoegen
Proef het deeg en voeg naar smaak eventueel nog wat honingen/of speculaaskruiden toe
6) Leg de ovenplaat neer met wat bakpapier, maak bolletjes van het beslagen. Druk ze plat op de ovenplaat. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten af in de oven en laat ze afkoelen
7) Smelt de chocola au bain marie en hak de pecannoten fijn. Giet met een lepel de chocolade over de koekjes en top af met de gehakte pecannoten