Mango chiapudding

dessert
10-min

Een lekker zonnig ontbijtje, momenteel één van mijn favorieten: deze heerlijke chiapudding met mango en chocola!
De chiazaden zorgen voor een goede bron van vezels, die de spijsvertering bevorderen. Ook bevat dit ontbijtje een flinke dosis vitamine C, wat je immuunsysteem versterkt en bijdraagt aan een gezonde huid. Daarnaast bevatten mango’s antioxidanten zoals bètacaroteen, die cellen beschermen tegen schade door vrije radicalen. De kokosmelk voegt gezonde vetten toe, die de verzadiging bevorderen en energie leveren. Tenslotte zorgt het cacaopoeder voor de inname van magnesium, wat belangrijk is voor de gezondheid van je spieren en het zenuwstelsel.

Probeer het zelf eens, een waar genot om te eten!

Recept

MANGO CHIAPUDDING

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
250 ml kokosmelk
1 tl agave-, of ahornsiroop
1/2 tl vanille-extract
1 eetlepel cacaopoeder
3 el chiazaad
1 rijpe mango

Hoe maak je het:

Hoe maak je het?
1) Meng de kokosmelk met de chiazaadjes, siroop, vanille-extract en de cacaopoeder. Roer alles even goed door elkaar. Schep de substantie over in 2 glazen en laat deze vervolgens een paar uur of de nacht in de koelkast staan.
2) Pureer de mango. Haal de glazen uit de koelkast en schep de gepureerd mango erbovenop. Je maakt het extra lekker met een beetje granola en een blaadje munt erbij. Eet smakelijk!

Natuurlijk kun je dit recept variëren met elk fruit dat je lekker vindt!