Glutenvrije bananencake met bessen

ontbijt
60-min

Op zoek naar een vervanger voor een boterham? Denk dan eens aan een lekkere plak zelfgemaakte bananencake. Ook handig om in plakjes in te vriezen voor op een later moment op te eten. Bananen zitten vol met belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine C, vitamine B6, kalium en magnesium.

Recept

Wat heb je nodig? (1 hele bananencake)

  • 4 bananen
  • 200 gram amandelmeel
  • 2 handjes blauwe bessen of bosbessen
  • 3 eieren of ei-vervanger
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 tl bakpoeder

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met wat olie of bekleed deze met bakpapier.
  2. Blender de bananen samen met de dadels, ei, amandelmeel, ahornsiroop en het bakpoeder tot een gladde massa.
  3. Meng vervolgens bessen erdoor heen.
  4. Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  5. Bak de bananencake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-55 minuten, of totdat een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt.
  6. Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen in de vorm gedurende 10-15 minuten. Verwijder vervolgens voorzichtig de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Ook lekker: beleg de cake voordat hij de oven ingaat met walnoten.