Gezonde appelmoes

bijgerecht
5-min

Een schepje appelmoes bij het eten is vaak een verrukkelijke aanvulling van je bordje groenten of dessert. Echter, de kant-en-klare appelmoes uit de supermarkt is allesbehalve gezond. Gelukkig is appelmoes hartstikke makkelijk om te maken. Dit recept is een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en verschillende antioxidanten. De combinatie van ingrediënten kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en ondersteuning van het immuunsysteem.

Recept

Wat heb je nodig? (1 bakje)

  • 1 of 2 rode appels geschild
  • 1 stengel bleekselderij (verwijder de harde dunne linten)
  • ¼ theelepel kaneel (optioneel)

Zo ga je te werk:

  1.  Schil de appel(s) en verwijder de harde dunne linten aan de buitenkant van de bleekselderij. De ene bleekselderij heeft meer van deze taaie linten dan de andere.
  2. Blender alle ingrediënten tot een gladde saus. Wanneer je het niet direct gebruikt kun je wat citroensap over het bakje uitpersen en afgesloten in de koelkast zetten.Tip: Mocht je de appelmoes nog zoeter willen maken, dan kun je er twee dadels doorheen blenderen

(Bron: Medical Medium)