Gele curry met bloemkoolrijst

hoofdgerecht
20-min

Curry is een gerecht dat gekenmerkt wordt door een combinatie van kruiden en specerijen, zoals kurkuma, koriander, komijn, gember en chili. Deze kruiden zitten boordevol met antioxidanten en ondersteunen de spijsvertering. De curcumine in kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende functie. Laat de kip weg voor een vegetarisch gerecht.

Recept

Wat heb je nodig? (2-4 personen)

  • 1 eetlepel gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 bloemkool (voor de bloemkoolrijst)
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram gesneden champignons
  • 1 rode paprika*, in reepjes gesneden
  • 200 gram kipfilet**, in blokjes gesneden (optioneel)
  • 2 eetlepels olie (bijv. kokosolie)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel geraspte gember
  • Verse koriander of basilicumblaadjes voor garnering
  • Zout naar smaak

* Eet je geen nachtschade groenten? Sla de paprika dan over.

** Ben je vegetarisch? Doe wat extra groenten erdoorheen en een flink handje noten voor de vulling.

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en pulseer tot ze de textuur van rijst hebben. Zet opzij.
  2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze kort tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de gele currypasta toe en roer goed om de smaken vrij te laten komen.
  3. Als je kip gebruikt, voeg deze dan nu toe aan de pan en bak tot het gaar is.
  4. Voeg de champignons, courgette, paprika en wortel toe en roerbak ze gedurende 2-3 minuten, tot ze iets zachter worden.
  5. Voeg de kokosmelk toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten sudderen.
  6. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en roer goed door. Laat het nog 5 minuten sudderen, of tot de bloemkoolrijst gaar is maar nog steeds knapperig.
  7. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Serveer de curry met de bloemkoolrijst in kommen, garneer met verse koriander of basilicumblaadjes. Geniet ervan!