Gegrilde zalm met groenten uit de oven

hoofdgerecht
20-min

Zalm is rijk is aan omega-3-vetzuren, eiwitten, vitamine D en andere voedingsstoffen die gunstig zijn voor de huid. Omega-3-vetzuren, zoals EPA en DHA, kunnen bijvoorbeeld helpen de huid gezond te houden door ontstekingen te verminderen en de celmembranen te versterken. Vitamine D is helpt bij het reguleren van de groei en differentiatie van huidcellen. Daarnaast is zalm ook een rijke bron van  mineralen zoals zink, selenium en jodium, die allemaal belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid. Zink en selenium hebben bijvoorbeeld een antioxidatieve werking en kunnen helpen om de huid te beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress.

Recept

Wat heb je nodig? (2-4 personen)

  •  aantal stuks zalmfilets* naar wens
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, in dunne plakjes gesneden

 *Het eten van wilde zalm is een ​​gezondere optie dan gekweekte zalm vanwege de hogere niveaus van omega-3-vetzuren en lagere niveaus van verontreinigingen en kunstmatige toevoegingen

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Leg de zalmfilets op de bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi de zalm met zout, peper en fijngehakte knoflook. Leg de plakjes citroen op de zalm.
  4. Bak de zalm gedurende ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets en hoe gaar je de zalm wilt hebben. Haal de zalm uit de oven en serveer het direct.
  5. Je kunt de zalm ook op smaak brengen met andere kruiden en specerijen naar wens, zoals dille, tijm of paprikapoeder.

Tip: Voeg lekker veel groenten zoals asperges, broccoli, tomaatjes of wortelen toe aan de bakplaat voor een complete maaltijd.