Gegrilde groenten

hoofdgerecht
40-min

Dit ik eet bijna wekelijks. Het is een heerlijk simpel gerecht, waarbij ik de restjes uit de koelkast opmaak. Voor deze groenteschotel is alles wel zo’n beetje geschikt! Broccoli, wortel, bleekselderij, bataat, courgette, aardappel, paprika, tomaat, paksoi, ui, knoflook. Je kunt er eindeloos mee variëren!

Recept

Wat heb je nodig? (2/3 personen)

  • 500 gram gemengde groenten
  • 1 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Kruiden zoals tijm, rozemarijn of oregano
  • Specerijen zoals kerrie, paprikapoeder, komijnzaad of kurkuma
  • Noten indien gewenst

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de groenten in gelijke stukken en leg ze in een ovenschaal.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook en olijfolie toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar.
  4. Breng op smaak met zout en peper en de (verse) kruiden en specerijen naar wens. En voeg als je wil wat amandelen of cashewnoten toe, voor een meer voldaan gevoel. Houd je van ooster eten, besprenkel je groenten dan met wat schepjes sesamzaad.
  5. Bak de groenteschotel in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de groenten gaar zijn en beginnen te bruinen. Schep af en toe de groenten om zodat ze gelijkmatig gaar worden.