Exotische yoghurt

ontbijt
5-min

De supermarkten staan vol met yoghurt met een smaakje. Maar dit heb jij in een handomdraai zo zelf gemaakt. En nog veel gezonder ook! In deze variant heb ik heerlijk exotisch fruit gecombineerd met hoge voedingswaarden. Passievrucht is een uitstekende bron van vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt, helpt bij de collageenproductie en het lichaam beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Ananas bevat mangaan, belangrijk voor de vorming van bindweefsel en bromelaïne, dat kan helpen bij de spijsvertering en vermindert ontstekingen. Meloen heeft een grote hydraterende functie en mango’s bevatten antioxidanten zoals zeaxanthine en bètacaroteen, die kunnen helpen bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen.

Recept

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 4 kommen yoghurt (rauwmelkse yoghurt of kokosyoghurt)
  • 1 mango
  • ¼ meloen
  • 2 passievruchten
  • 1 handje ananas

Zo ga je te werk:

  1. Blender het vruchtvlees van de mango tot een gladde massa
  2. Snij de ananas en meloen in kleine stukjes
  3. Vul de kommen met yoghurt en schenk daarover de mangodressing
  4. Haal met een theelepel het vruchtvlees uit de passievrucht en garneer over de mangosaus
  5. Schep de kommen voor de helft met de ananas en meloen
  6. Bestrooi de andere helft met granola

Klik hier voor een heerlijk recept voor zelfgemaakt granola.