Waardevolle learnings

Hoe buig je negatieve gedachten om? Hoe kun je meer richting geven aan de doelen in jouw leven? Hoe zet je verlangens om in resultaat? Op deze pagina heb je toegang tot allerlei inspirerende opdrachten. Door het uitvoeren van deze oefeningen leer je (nog meer) richting geven aan een krachtig en gezond leven!

Affirmeren kun je leren!

Affirmaties zijn krachtige zinnen die je gebruikt om positieve verandering in je denkwijze te bewerkstelligen en je mindset te versterken.

Affirmaties zijn gebaseerd op het idee dat onze gedachten en overtuigingen invloed hebben op ons welzijn en onze prestaties. Door bewust deze positieve gedachten en overtuigingen te herhalen, kunnen we ons zelfvertrouwen vergroten, (meer) zelfliefde ontwikkelen en een positievere kijk op onszelf en het leven krijgen.

Negatieve gedachten ombuigen

We denken de hele dag door. Van een deel van de gedachten zijn we ons bewust, maar van het overgrote deel niet. Wist je dat veel gedachten die in ons hoofd circuleren negatief van aard zijn?

Het zijn opgedane ervaringen, verwachtingen van anderen of ze zijn geplaatst in een context uit het verleden. Deze negatieve overtuigingen hoeven niet (meer) waar te zijn, maar ze werken wel verdovend, belemmerend en wekken neerslachtigheid op. Hoe fijn zou het zijn als je deze negatieve gedachten kan omzetten in een positieve overtuigingen? In deze oefening leer jij hoe je dat kunt doen!

Wiel van het leven

In het leven draait alles om balans. Je kunt heel hard werken aan je carrière, maar daarbij totaal voorbijgaan aan de momenten van ontspanningen en plezier.

Met deze opdracht, bekend als ‘Wheel of life’ kun je de balans in jouw leven beoordelen en vervolgens bekijken op welke vlakken je deze kan verbeteren. Het concept achter het ‘Wheel of Life’ is namelijk dat ‘het wiel’ pas echt goed kan draaien, wanneer we de verschillende aspecten van het leven aandacht geven. Op deze manier ervaar je een stevig en gefundeerd gevoel van welzijn en tevredenheid.