Blog

De wonderen van shea butter

Shea butter is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit de noten van de Afrikaanse sheaboom. Het staat al eeuwenlang bekend om zijn helende en hydraterende eigenschappen. Shea butter wordt vaak gebruikt als ingrediënt in pure huidverzorgingsproducten vanwege de voordelen voor de huid.

Super hydraterend

Een van de belangrijkste voordelen van shea butter is de krachtige hydraterende werking. Shea butter bevat essentiële vetzuren en vitamines die de huid voeden en hydrateren, waardoor het zacht en soepel blijft. Het is vooral effectief bij het behandelen van een droge, schilferige huid en kan helpen bij het verminderen van jeuk en irritatie veroorzaakt door uitdroging.

Het is trouwens belangrijk om te weten dat shea butter heel anders werkt dan minerale oliën zoals paraffine en vaseline. Paraffine en vaseline leggen een ONNATUURLIJK vetlaagje op de huid waardoor de huid volledig afgesloten wordt. Bij regelmatig gebruik verliest de huid haar eigen vochtregulerende vermogen.
> Lees meer over de onbesproken nadelen van vaseline

Verzachtende werking

Shea butter heeft ook verzachtende eigenschappen. Het vormt een beschermende laag op de huid die helpt om vocht vast te houden en de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals koude temperaturen en wind. Regelmatig gebruik van shea butter kan helpen bij het verminderen van ruwe plekken, het verzachten van een ruwe huid en het bevorderen van een gezonde uitstraling.

Verlichting bij huidaandoeningen

Shea butter kan verlichting bieden bij verschillende huidaandoeningen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid geassocieerd met aandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Daarnaast kan shea butter ook jeuk en irritatie verminderen, waardoor de huid kalmeert en geneest.

Kalmerende werking op de gevoelige huid:

Als je een gevoelige huid hebt die snel geïrriteerd raakt door bepaalde producten of omgevingsfactoren, dan kan shea butter een geweldige oplossing zijn. Het is van nature mild en hypoallergeen, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Shea butter kan helpen bij het kalmeren van irritatie en het verminderen van jeuk. Maar, wanneer je een gevoelige huid hebt, is het altijd verstandig om de butter eerst op een klein huidoppervlak te testen.

Bevordert de elasticiteit

Shea butter bevat antioxidanten zoals vitamine A en E, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in de huid. Vrije radicalen zijn schadelijke moleculen die vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken. Door regelmatig shea butter op de huid aan te brengen, kunnen deze antioxidanten helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van veroudering. Het bevordert ook de elasticiteit van de huid, waardoor deze steviger en jeugdiger aanvoelt.

Zoals je hebt gelezen kan shea butter een waardevolle ondersteuning zijn voor je huid. Wil jij ook aan de slag met shea butter? Kies dan een 100% biologische en ongeraffineerde variant zoals deze in de webshop!